Dyrehistorien

 

Når dværgodderen bliver tyk og doven

Indsendt af: Guldborgsund Zoo og Botanisk Have

Af: Chefdyrepasser Lotte Larsen

Nykøbing Falster Zoo har et par asiatiske dværgoddere (Amblonyx cinerea). Da de kom, startede vi med den traditionelle fodring morgen, middag og aften, altid 3 gange om dagen. Nu er oddere meget intelligente dyr, og de fandt hurtigt ud af, at når dyrepasseren havde fodret, skete der ikke rigtigt mere før næste fodring (undtagen ved rengøring og træning, hvor der var lidt liv). Zoo fik et par utrolige inaktive og ikke særlige publikumsvenlige dyr.

Dværgodder Nykøbing F
Zoos dyrepasser satte sig ned og udregnede en randomiseret (dvs. tilfældiggjort) foderplan, som skulle gøre dem mere aktive og publikumsvenlige. Hun lavede den sådan, at de første 3 måneder faldt fodringen på forskellige tidspunkter og forskellige fodermængder. Dyrene fik dog den fodermængde, de skulle have, inden dagen var slut. Den var bare spredt ud over hele dagen. Da de 3 måneder var omme startede vi forfra. Dyrepasseren lagde også noget af fodringen ind i træningen.

Det viste sig, at vi fik nogle særdeles aktive og publikumsvenlige dyr. Der var en bonus mere, ved denne form for fodring. Før havde de tendens til overvægt, da der ikke var nogen forbrænding af energi. Nu var de nødt til at være fremme og i gang, for de vidste ikke, hvornår det var fodringstid næste gang.


Nyt & Noter

Vælg sprog
Dansk  Norsk - bokmål  Svensk  English
De nyeste historier

Gik du glip af en historie eller to, kan du finde alle tidligere historier her.

« Se komplet liste

Kåre Jensen - Zoos.dk
Kåre Jensen

Kåre Jensen skriver på NordicZoos. Kåre er ung og en meget entusiastisk zoofan, der styrer direkte mod et liv i den internationale zoo-verden.

Han har besøgt et hav af zooer i hele Europa, og har en viden om zooer og dyr, der er de færreste almindelige zoogængere beskåret.

zoos.dk