Den gode Zoo

 
« tilbage
Danmark Danmark   Norge Norge   Sverige Sverige   Finland Finland   Island Island

Bliv bevidst forbruger af zooerne

kerneværdier i moderne
zoologiske anlæg

For dig der kan lide at være gæst i anlæg med levende dyr, ligger det dig nok først og fremmest på sinde, at dyrene har det godt. Minimumsstandarder for dyrenes velfærd er fastsat i lovgivningen for godkendte zoologiske anlæg.

De tre vigtigste kerneværdier i et moderne zoologisk anlæg er formidling, naturbevarelse og forskning. Der er dog også andre vigtige kendetegn for en høj standard. Her er en lille håndfuld forslag til dig, hvis du vil tjekke kvaliteten.

For Danmark giver de tre informationer medlemsskab af DAZA., medlemsskab af FPDA. samt kvalitetsmærkning hos DTA et fingerpeg om de enkelte steders kvalitet for både dyr og mennesker. Dobbeltmedlemsskab af DAZA og FPDA forekommer ikke.

Herudover eksisterer der en mærkningsordning af attraktioners tilgængelighed for personer med nedsat funktionsevne.

I Sverige er det Svenska Djurparksföreningen (SDF), der organiserer "djurparker". SDF er søsterorganisation til det danske DAZA.

Norge har ingen tilsvarende organisation, men Kristiansand Dyrepark er som det eneste norske anlæg organiseret i Svenska Djurparksföreningen.

I denne portals præsentationer af de enkelte steder kan du se, om stedet er medlem af de nationale organisationer (DAZA, FPDA eller SDF), ligesom du for de danske steder kan tjekke stedets kvalitetsmærkning hos DTA.

Læs mere om disse og andre muligheder for at tjekke kvaliteten via menuen til højre.